Vad är Global Nuisance Call Blocker?

Global Nuisance Call Blocker är ett automatiskt skydd mot oönskade samtal. Nummer som tillhör telefonförsäljare och blufföretag lagras i en lista som tillhandahålls som en molntjänst. Den uppdateras fortlöpande allt eftersom användare rapporterar in nya nummer. Din telefon synkroniseras mot tjänsten, så att du alltid har den senaste listan för att blockera oönskade samtal.

Funktioner

Den här applikationen hjälper dig att bli kvitt oönskade telefonsamtal. Om ett inkommande samtal kommer från ett telefonnummer som finns med i den svarta listan kommer telefonsamtalet att blockeras och du kommer inte att bli störd av samtalet.

Svarta listan har två komponenter. En lokal och en global svartlista. Den lokala svartlistan generas endast av dig och den globala svartlistan genereras av alla användare av den här applikationen.

Om du ändå får ett oönskat samtal (till exempel från en telefonförsäljare) kan du enkelt raportera detta nummer. Numret i fråga kommer då att läggas till den lokala svartlistan och samtidigt kommer numret att skickas till en server.

När ett förutbestämt antal användare har rapporterat in samma nummer kommer servern att lägga detta nummer till den globala svartlistan, vilken kommer laddas ned till alla användare av applikationen.

Samtalsblockering

När blockeringstjänsten är på kommer alla inkommande samtal som har ett nummer som finns i svartlistan att diskret blockeras. Telefonen varken låter eller vibrerar och samtalet kommer inte att finnas med i telefonens samtalslogg. Det blockerade samtalet lagras av applikationen och kan när som helst ses genom att trycka på knappen "Visa blockeringslog" i huvudmenyn.

Rapportera nummer

Om du önskar rapportera ett nummer som oönskat klickar du på fliken "Rapportera nummer" och då visas de senaste samtalen från telefonens egna samtalslogg. Om du klickar på ett specifikt samtal kommer en förfrågan om att rapportera numret för samtalet. Om du svarar ja kommer nummret i fråga att läggas till telefonens lokala svartlista och samtidigt kommer numret att skickas till servern.

Svartlistan

Svartlistan består av en global och en lokal svartlista. Den lokala svartlistan består av nummer som du själv har rapporterat men som ej finns med i den globala svartlistan. Den globala svartlistan består av nummer som har blivit rapporterade av flera olika användare.

Servern sparar alla rapporter i en databas och när rapporterna som avser ett och samma nummer från olika användare når ett specifikt tröskelvärde, läggs numret till den globala svartlistan. Applikationen letar efter uppdateringar av den globala svartlistan vid uppstart samt vid intervall om en timma, och ladda ned den om nödvändigt.

Därför är den här applikationen överlägsen alla andra blockeringsapplikationer.

Det enda som du behöver göra är att ladda ned och installera, och vips - oönskade nummer blir blockerade.

Om du ändå får ett samtal du ej vill ha samtal från igen, och/eller du misstänker att andra användare ej önskar få samtal ifrån detta nummer, kan du enkelt rapportera detta nummer och du kommer inte att besväras av samtal från detta nummer igen och på samma gång har du hjälpt många andra användare att slippa få samtal från det här numret.

Anonymitet

Vi har en strikt integritetspolicy för våra användare. Användarnas rapporteringar ges aldrig ut till tredje part.

Kolla in Wicers samtalsblockerare för fast telefoni här.